Trondheim

Norges beste studentby

Trondheim skal i følge det norske folk være landets beste studentby. Av byens godt og vel 150.000 innbyggere er det hele 30.000 studenter. Hver femte innbygger studerer, og det setter sitt preg på byen.

IDRETT OG FRILUFT
Som student i Trondheim kan du bli en del av et eller flere idrettslag. Hissi – studentidretten, tilbyr bla: fotball, håndball, innebandy og basketball, både for jenter og gutter. Les mer om Hissi og tilbudene her.

Ca. 10 minutter fra Trondheim sentrum ligger Bymarka som byr på en rekke naturopplevelser. Langs Nidelva, elva som renner gjennom hele Trondheim, er det mange turstier og romantiske piknikarealer.

Du kan også kjøpe medlemskap hos NTNUI, universitetets idrettsenter, til en billig penge.

UTELIV
Kulturlivet i Trondheim spenner fra profesjonelle teateroppsett til små, intime konserter. Med scener som Trøndelag Teater, Olavshallen, Studentersamfundet og Dokkhuset, i tillegg til kino, konserter, gallerier, kaféer, puber og utesteder, er det nok å velge i. HER finner du en oversikt over kommende aktiviteter i byen.

Tips til utesteder: Studio26, Wildside, Downtown, Lille London, Three Lions, The mint.
Tips til kaféer: Mormors, Dromedar, Løkka, Bare blåbær, Bær&Bar, Choco Boco.

STUDENTERSAMFUNDET
Det røde, runde huset litt utenfor sentrum, er samfundet. En sentral møteplass for studenter fra alle skolene i Trondheim. Der finner du studentkafé, tegneseriebibliotek og filmklubb på dagtid, og en stort dansegulv med  livlige studenter på kveldstid. Dit strømmer studentene hver helg til konserter, debatter eller bare for en prat i koselige omgivelser. Besøk Studentersamfundets nettside HER.

KJELLEREN
Som alle andre studiesteder i Trondheim, har også IIE og FFT sin egen studentkjeller. Besøk deres nettside her.
Andre nyttige lenker: